فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

رونمایی از مستند «خط ۲۵ متری» | روایت غواصان خراسانی از عملیات کربلای ۴

  • کد خبر: ۹۴۱۸۶
  • ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸
رونمایی از مستند «خط ۲۵ متری» | روایت غواصان خراسانی از عملیات کربلای ۴
مستند «خط ۲۵‌متری» با حضور راویان دفاع مقدس و خانواده شهدای غواص در پردیس سینمایی هویزه اکران و رونمایی شد.

نعیمه زمانی | شهرآرانیوز - مستند «خط ۲۵‌متری» با حضور راویان دفاع مقدس و خانواده شهدای غواص در پردیس سینمایی هویزه اکران و رونمایی شد. این مستند به تهیه‌کنندگی و کارگردانی ادریس اسلامی به روایت چند رزمنده غواص خراسانی از عملیات کربلای ۴ و نهر خین می‌پردازد. صحبت از جنگ با آب است. آنجا که غواصان وقتی قدم در آب گذاشتند «لبیک اللهم لبیک» را زمزمه کردند. غواصانی که هنوز هم، هم‌رزمانشان منتظر آمدنشان هستند.

جنگ با آب

رونمایی از مستند «خط ۲۵ متری» | روایت غواصان خراسانی از عملیات کربلای ۴

محمدصادق شاه‌تقی‌راد، غواص رزمنده و جانباز دفاع مقدس در این مراسم با تأکید بر اهمیت ساخت اثر هنری در حوزه دفاع مقدس گفت: امروز اگر زبان هنر و رسانه نباشد انجام کار برای شهدا خیلی سخت خواهد بود. در روزگاری که برای ساخت تیزر تبلیغاتی یک‌دقیقه‌ای هزینه بسیاری پرداخت می‌شود، تهیه و ساخت مستندی با هزینه شخصی کارگردان جای تجلیل دارد.

او به شرایط سخت عملیات کربلای ۴ نیز اشاره کرد و گفت: در شلمچه کنار نهر خین استحکامات دشمن و دژی با ۷ متر ارتفاع وجود داشت. درون خاکریز لوله‌هایی کار گذاشته شده بود که با آن نیرو‌های ما را نشانه بروند. در دل نهر خین نیز انواع مین‌ها و سیم‌های خاردار حلقوی، خورشیدی و ... قرار داده شده بود. این جانباز دفاع مقدس در ادامه بیان کرد: غواصان در منطقه کار سختی را پیش رو داشتند. ضمن اینکه کار با لباس غواصی سختی خودش را دارد.

او «خط ۲۵ متری» را خط بین کفر و اسلام و خط میان حق و باطل دانست و توضیح داد: رزمندگان در آن شرایط سخت و خاص منطقه آموزش دیدند. وضعیت به گونه‌ای بود که به عفونت گوش دچار شدند و تب ۴۰ درجه داشتند. با این همه حاضر به درمان نبودند تا مبادا از آموزش عقب بمانند.

شاه‌تقی‌راد، با یادی از دو شهید غواص حمید رحیم‌پور و ابراهیم چهارنایی مفرد گفت: شهید رحیم‌پور دانش‌آموز بود و برای دفاع از کشورش به جبهه آمد. او با سن کم در سخت‌ترین شرایط غواصی می‌کرد و به دیگر رزمندگان هم روحیه می‌داد. شهید توفیق خط‌شکنی در لباس غواصی را داشت.

شاه‌تقی‌راد ادامه داد: ابراهیم آرزوی شهادت داشت و در نهایت به خواسته‌اش رسید. با این همه مدت‌ها نمی‌توانستم موضوع را به مادرش بگویم. اکنون مادرش از میان ما رفته است، اما پیکر ابراهیم هنوز هم برنگشته است.

او با بیان اینکه عملیات کربلای ۴ غربت عجیبی داشت، به جوانان و نسل امروز توصیه‌ای کرد: ما هر روز در جنگ فرهنگی و اقتصادی قرار داریم. همان‌طور که جوانان ما معرفت عاشورایی را رعایت کردند و با آموزش تاکتیکی توانستند فاتح میدان جنگ شوند امروز هم با این نگاه و مکتب عاشورایی می‌توانیم در جبهه اقتصادی و فرهنگی پیروز شویم.

فاصله‌ای در ۲۵ متر

رونمایی از مستند «خط ۲۵ متری» | روایت غواصان خراسانی از عملیات کربلای ۴

هادی نعمتی، جانباز و راوی دفاع مقدس نیز در این مراسم با تأکید بر سختی‌های کار در نهر خین اظهار کرد: نهر خین را نمی‌شود با ساعت‌ها صحبت تفسیر کرد. نیرو‌های ما در شرایط سخت آنجا از هیچ کوششی دریغ نکردند. آنجا یادآور عملیات بزرگ سپاهیان اسلام است.

نعمتی بیان کرد: زمان پدافند در نهر خین شب‌ها که عراقی‌ها صحبت می‌کردند ما صدایشان را می‌شنیدیم. او در ادامه افزود: شرایط به‌گونه‌ای بود که ما حتی نمی‌توانستیم در روز کنار مسجد ولیعصر (عج) که فاصله ۳۰۰، ۴۰۰ متری با نهر خین داشت، قدم بزنیم. ما ناچار بودیم برای نیروهایمان شب‌ها آذوقه ببریم و اگر آن‌ها آب و نانشان در طی روز تمام می‌شد باید تا شب صبر می‌کردند.

نعمتی یادآور شد: پس از عملیات کربلای ۴ ما عملیات غرورآفرین کربلای ۵ را داشتیم که کمر سیاست‌مداران دنیا را خم کرد. فاتحان عملیات کربلای ۵، غواصان دست بسته کربلای ۴ بودند. همچنین عملیات کربلای ۵ را باید مدیون نفوذ لشکر ۴۱ ثارا.. به فرماندهی سردار شهید سلیمانی و تیپ ۵۷ حضرت ابوالفضل (ع) باشیم.

گنج جنگ

ادریس اسلامی، کارگردان مستند «خط ۲۵‌متری» متولد سال ۶۶ است. او از سال ۹۳ وارد حوزه هنر و فیلم‌سازی شده است. او در حاشیه این مراسم در گفتگو با شهرآرا بیان کرد: همواره به حوزه دفاع مقدس و شهدا علاقه داشته‌ام. به همین دلیل تصمیم گرفتم مستندی از آن دوران بسازم و این راه را ادامه خواهم داد.

این کارگردان جوان با بیان اینکه «خط ۲۵‌متری» اولین اثر مستند اوست، گفت: تصویربرداری این کار از سال ۹۷ شروع شد و به طور مقطعی بخش‌هایی از کار پیش رفت؛ و سرانجام سال گذشته ساخت مستند به پایان رسید.

او ادامه داد: جنگ ما به لحاظ محتوا وسعت دارد. به این معنا که محتوای آن برای همه عرصه‌ها به کار می‌آید. به همین دلیل ضرورت دارد که اطلاعاتش استخراج و جمع‌آوری شود.

او بیان کرد: این مستند کار کوچکی بود که ساخته شد تا گوشه‌ای از عملیات کربلای ۴ در منطقه عمومی شلمچه و نهر خین و همچنین شجاعت و مظلومیت غواصان را به تصویر بکشاند. هدف اصلی‌ام برای ساخت این کار معرفی شهدای غواص خراسانی بود که در نهر خین و عملیات کربلای ۴ شهید شدند.

اسلامی ادامه داد: نام مستند از دل آن انتخاب شده است. منطقه نهر خین به لحاظ فاصله جغرافیایی که با مرز عراق دارد معروف به خط ۲۵ متری است. بر همین مبنا این نام را برای مستند انتخاب کردم.

او در مورد سختی‌های کار نیز گفت: پیداکردن آرشیو از آن زمان کار آسانی نبود. کربلای ۴ عملیات خاصی است و فیلم زیادی از آن زمان به جا نمانده است. بخشی از فیلم‌هایی که به دست آوردیم از بین رفته بود و بخشی دیگر هم که مانده بود آن‌طور که باید مرتبط با کار ما نبود. این موضوع سختی کار ما را دوچندان می‌کرد. از طرف دیگر هیچ نهادی از ما حمایت نمی‌کرد و در نهایت این مستند با بودجه شخصی ساخته شد. با این همه این موضوع مانع از تحقق هدف من نشد. چه بسا که اکنون در حال تولید کار دوم خود در زمینه دفاع مقدس باشم.

او با اشاره به اینکه مستند ۳۰‌دقیقه است، توضیح داد: کوتاه بودن زمان مستند به دلیل نبود آرشیو تصویری است. ما محتوای بسیاری داشتیم، اما از آنجایی که آرشیو و اطلاعات تصویری زیادی نداشتیم مجبور شدیم کار را محدود کنیم، زیرا ارائه در فیلم و سینما بر پایه تصویر است و باید برای هر حرفی تصویری داشته باشیم تا برای مخاطب جذاب باشد.

اسلامی یادآور شد: جنگ ما یک فرهنگ بزرگ است که در همه ابعاد زندگی ما می‌تواند نقش داشته باشد. بازماندگان جنگ تا ابد در کنار ما در این دنیا نیستند. به همین دلیل اگر امروز موضوعات جنگ روایت نشود در سال‌های آینده به فراموشی سپرده خواهد شد و نسل آینده چیزی از آن به خاطر نخواهند آورد. براین اساس توجه به آن ضرورت بزرگی است و اطلاعات، مطالب و خاطرات دفاع مقدس باید ضبط و ثبت شود.

در پایان مراسم از خانواده شهید ابراهیم چهارنایی مفرد تجلیل و پوستر مستند «خط ۲۵ متری» نیز به دست راویان آن امضا شد.

رونمایی از مستند «خط ۲۵ متری» | روایت غواصان خراسانی از عملیات کربلای ۴

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->